Terug naar Europe

The Blues Gang

12289670_1671244976489439_3498457237772211147_n

 

Sinds 2 jaar is The Blues Gang actief op tal van Nederlandse podia. Tijdens een jamsessie zijn de heren van de formatie elkaar tegen gekomen en de klik en chemie heeft ervoor gezorgd dat zij samen een rhythm and blues band wilden starten. Ze weten met elkaar telkens een optreden neer te zetten die anders is dan de vorige keer. Ze hebben zichtbaar oog voor elkaar. Improvisatie, mede gevoed door de sfeer en het aanwezige publiek, viert hoogtij. Frontman, zanger en gitarist Ab Vieane weet als geen ander een show te gevenRon Paulus, die zelf een lange staat van dienst als solo gitarist heeft, zag in Ab Vieane een turbulente persoonlijkheid die weleens veel aandacht kon trekken van het publiek. Hij kreeg gelijk. Ron Paulus heeft met diverse bekende muzikanten zoals Pierre van der Linden gewerkt. Van jazz tot en met hard rock weet hij uit zijn gitaar te toveren. 

Tijdens een jamsessie in Krommenie leerden zij Richard Heijerman kennen. Deze allround drummer weet de groove omhoog te halen. Zijn Afrikaanse invloeden zijn dan ook opmerkzaam tijdens het drummen. Ook Richard Heijerman heeft een lange staat van dienst. Al meer dan 25 jaar is hij de vaste drummer van Sjako. Deze Haarlemse band is met de komst van de nieuwe cd meerdere malen op de tv te zien geweest.

Als bassist is Xander Hoogedam een nieuw lid geworden binnen the Blues Gang. Met zijn contrabas en electrische bas worden de klanken van veel rock and roll nummers meer dan optimaal benut. Ook Xander kent reeds een lange staat van dienst.

13 Maart 2016 speelde The Blues Gang in het voorprogramma van de Amerikaan blues rocker Dave Fields. Dave werd meteen over de lijn getrokken toen hij hun show zag. Dit heeft er toe geleid dat The Blues Gang naast hun eigen shows ook het voorprogramma en de begeleiding van Dave Fields zullen verzorgen tijdens zijn volgende Europese tour. The Blues Gang featuring Dave Fields staat voor een wervelende show waarin de vocals ook optimaal benut worden. Omdat de stemmen van Ab en Dave goed combineren.

Alle mannen van the Blues Gang zijn professionals die een avond onvergetelijk weten te maken. Niet zozeer met het repertoire maar ook met de show die zij weten te geven. Zowel met als zonder Dave Fields! Naast het bestaande repertoire schrijven ze ook eigen werk. En dat het swingt mag wel duidelijk zijn. Het is dan ook niet zo vreemd dat er na het optreden er meteen een nieuwe datum wordt geboekt.

The Blues Gang, een naam om te onthouden, en het is zeker een band die je gezien moet hebben.
Want na een keer weet je het zeker. Je wilt ze wel vaker zien…

 

Line up:
Ab Vieane – vocals and guitar
Ron Paulus – sologitaar
Xander Hoogedam: bass guitar
Richard Heijerman: drums

 

 

 

12688063_1697364077210862_6637755454901782964_n